Маріуполь отримає від ЄБРР 18 млн євро на розвиток транспортної інфраструктури

Допомога ЄС

07.05.2019

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко та заступник Голови ЄБРР в Україні Марина Петров підписали Договір гарантії та Меморандум про порозуміння щодо програми «Зелені міста» між Маріупольською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), повідомляється на сайті Маріупольської міської ради.

Договір гарантії – це документ, який надає змогу придбати 72 нових тролейбуси, провести реконструкцію депо та контактної мережі на одному з центральних проспектів Маріуполя. Придбання нового транспорту є частиною стратегії розвитку транспортної інфраструктури міста. Загальний обсяг інвестицій – 18 млн євро. 15 млн – кредитні кошти, а 3 млн – грантові. 

Програма банку «Зелені міста» передбачає допомогу у розвитку «зеленого» планування міст та інвестицій в інфраструктуру, необхідних для реагування на виклики у сфері міської екологічної інфраструктури.

“Місто Маріуполь – 25 місто, яке приєднується до програми «Зелені міста», – зазначила Марина Петров.

Згідно з Меморандумом, Організація економічного співробітництва та розвитку разом з Міжнародною радою місцевих природоохоронних ініціатив розроблять методологію програми «Зелені міста». ЄБРР буде займатися пошуком грантового фінансування для покриття вартості послуг експертів та консультацій, які допомагатимуть Маріуполю розробляти План дій «Зелене місто».

Крім того, міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку працюватимуть у підготовці, фінансуванні та реалізації принаймні одного інвестиційного проекту. Першим стане проект модернізації інфраструктури твердих побутових відходів. Його мета – рекультивація існуючих полігонів, будівництво нового полігону та заводу переробки ТБВ.

“Підписання документів – надзвичайно важливе для Маріуполя. Дякую Європейському банку за партнерство та небайдуже ставлення до приморського міста. «Зелене місто» допоможе вирішити проблеми, які пов’язані з навколишнім середовищем. Наразі вже робляться кроки в даному напрямку – розробляємо Стратегію зеленого розвитку. Вона створюється за європейськими стандартами та дасть Маріуполю впевнене майбутнє” , – акцентував Вадим Бойченко.