Медзаклади Донеччини отримали 15 тис. респіраторів від ЄС та ПРООН в Україні

16.09.2020

Європейський Союз та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні передали партію з 15 000 безклапанних респіраторів N95 чотирьом медичним закладам Донеччини для безпечного реагування на пандемію COVID-19.

Про це повідомляє ПРООН в Україні.

Засоби індивідуального захисту було закуплено на суму 50 476 доларів США в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Такі маски-респіратори отримали чотири лікарні Донецької області, а саме: Бахмутська лікарня інтенсивного лікування, Костянтинівська інфекційна лікарня, Мирноградська інфекційна лікарня та Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Краматорську. Незабаром партію таких респіраторів буде надано медичним установам і у Луганській області.

Довідково

Респіратор N95 блокує до 95% найдрібніших аерозольних часточок та фільтрує повітря, зокрема віруси і бактерії. Такий респіратор забезпечує кращий захист, ніж хірургічна маска чи саморобні захисні засоби, адже може дистилювати як великі, так і дрібні часточки повітря. Призначений для одноразового використання.

Інші новини

Всі новини