Мінінфраструктури затвердило розподіл дозволів ЄКМТ на 2018 рік серед українських перевізників

Угода про асоціацію

15.12.2017

В Міністерстві інфраструктури відбулося засідання Конкурсної комісії по проведенню розподілу дозволів ЄКМТ.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Учасники Комісії затвердили розподіл дозволів ЄКМТ на 2018 рік серед українських перевізників. Відповідний розподіл буде затверджений наказом Міністерства інфраструктури, після чого доручено Державній службі України з безпеки на транспорті розпочати оформлення та видачу дозволів ЄКМТ українським перевізникам на 2018 рік.

Юрій Лавренюк зазначив, що в цьому році вперше відбувся електронний розподіл дозволів ЄКМТ. “Міністерство інфраструктури врахувало всі попередні недоліки та проблеми. Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень доручено до кінця 2018 року повністю впровадити автоматизовану електронну систему видачі дозволів ЄКМТ, в якій буде усунуто будь-який людський чинник і  втручання ззовні.  Ця система буде підключена до баз ДФС та МВС і в автоматичному режимі буде узагальнювати всі дані”, –  підкреслив Юрій Лавренюк.

На зазначеному засіданні був сформований та підписаний Розподіл дозволів ЄКМТ серед українських перевізників на 2018 рік.

Розподіл дозволів ЄКМТ відбувався в автоматичному режимі. Всі розрахунки були зроблені відповідно до Порядку проведення конкурсу та видачі дозвільних документів Європейської Конференції Міністрів Транспорту, затвердженого наказом Міністерства транспорту України від 20 серпня 2004 року № 757, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 серпня 2004 року за № 1076/9675 (зі змінами).

Відповідний Протокол засідання та Розподіл дозволів ЄКМТ серед українських перевізників на 2018 рік були підписані всіма присутніми членами Конкурсної комісії.

Крім того, Юрій Лавренюк дав доручення Державній службі України з безпеки на транспорті та УДП “Укрінтеравтосервіс” вжити необхідних заходів для забезпечення оформлення та видачі дозволів ЄКМТ українським перевізникам згідно затвердженого розподілу.

Початок оформлення та видачі дозволів ЄКМТ українським перевізникам згідно затвердженого розподілу заплановано на 18 грудня 2017. Оформлення та видача буде здійснюватися за адресою м. Київ, проспект Науки, 57. Видача дозволів ЄКМТ буде відбуватись відповідно черги сформованої за порядком подання електронних анкет для участі у конкурсі. Реєстри підписаних дозволів за кожен день будуть оприлюднюватись окремо.

Інформація про умови оформлення та видачі дозволів ЄКМТ буде розміщена на сайтах Державної служби України з безпеки на транспорті та УДП “Укрінтеравтосервіс”.

За довідками щодо оформлення та видачі дозволів ЄКМТ українським перевізникам можна звертатися за телефонами: (044) 351-41-86, 351-48-38, 351-48-23, 524-95-29.

Довідково. ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту) – міжнародна організація, заснована в 1953 р. дозвіл ЄКМТ – документ, який надає право на використання автомобільного транспортного засобу автомобільного перевізника – резидента для міжнародного автомобільного перевезення вантажу або проїзду без вантажу територією іноземних держав – членів ЄКМТ впродовж визначеного в ньому строку.

Інші новини

Всі новини