Міністерство інфраструктури передасть Чорноморському банку торгівлі та розвитку перелік інфраструктурних проектів у межах TEN-T Investment Plan

27.11.2018

Міністерство інфраструктури України передасть Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) перелік інфраструктурних проектів, які затвердженні TEN-T Investment Plan.

Про це під час зустрічі з Віце-президентом з фінансів Чорноморського банку торгівлі та розвитку Валерієм Пятницьким заявив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

За його словами, нині у Міністерстві розробляють план виконання Національної транспортної стратегії – 2030.

Зі свого боку, представники ЧБТР представили інформацію щодо проекту будівництва дороги  у напрямку Одеса – Румунія – Болгарія – Греція/Туреччина.

Наразі Україна співпрацює з Болгарією, Румунією та Грецією у межах розвитку автомобільної дороги в напрямку від Одеси через територію Румунії, Болгарії та далі в Грецію. Автошлях є частиною Чорноморської окружної автомагістралі та Транс-Європейської мережі TEN-T.

Учасники зустрічі також обговорили можливості залучення інвестицій від ЧБТР до реалізації інфраструктурних проектів в Україні. 

Зауважимо, Чорноморський банк торгівлі та розвитку працює на основі загальноприйнятої практики великих міжнародних банківських інституцій. Серед пріорітетів ЧБТР – питання, які стосуються транспортних сполучень, енергетики, сільського господарства, торгівлі тощо. Банк пропонує країнам ОЧЕС технічну й консультативну допомогу у сфері ефективної економічної політики, а також засновує спеціальні фонди, сприяє інвестуванню в економічні та соціальні проекти. Крім того, ЧБТР надає та бере участь у гарантіях і фінансових структурах державного й приватного секторів, поглиблює співпрацю міжнародних фінансових установ розвитку з національними агенціями фінансів і розвитку країн-учасниць тощо. Також установа допомагає проводити структурні економічні реформи країнам-учасницям, які перебувають на різних етапах розвитку і переходу до ринкових відносин. 

Довідково:

Україна була включена до індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T за підсумками П’ятого Саміту Східного партнерства у Брюсселі. У межах пріоритетів Європейський Союз, його держави-члени та держави-партнери схвалили двадцять практичних результатів, що визначають чіткий план дій до 2020 року. Йдеться, зокрема, про розвиток якісніших і безпечніших транспортних зв’язків до 2030 року за допомогою довгострокових інвестицій, спрямованих на забезпечення сполучення країн-партнерів з ЄС і між собою. 

Підготовлено за матеріалами Міністерства інфраструктури України. Оригінал статті читайте за посиланням

Інші новини

Всі новини