Мюнхен передав Києву шість сучасних автомобілів для порятунку життів

29.01.2019

Німецьке місто Мюнхен передало Києву шість спеціальних автомобілів для порятунку поранених і тих, хто опинився під завалами внаслідок нещасних випадків.

Як сказано на сайті Посольства Німеччини в Україні, це три пожежні машини, два автомобілі з поворотними автодрабинами та один з гідравлічною стрілою і рятувальною колискою. Ці автомобілі оснащені також різаками по бетону, геофоном-локатором для пошуку людей під завалами, безпілотником, спектрометром і гідравлічними рятувальними пристроями. Київські рятувальники використовуватимуть їх в разі надзвичайних ситуацій та великих пожеж. Вартість цієї техніки складає 700 тисяч євро.

“На середньо- і довгострокову перспективу українські рятувальники мають самостійно забезпечувати захист і допомогу населенню. Тому Німеччина надає як матеріальну допомогу, так і консультації та необхідне навчання особового складу ДСНС. Автомобілі, придбані з ініціативи Києва, є великим кроком у цьому напрямку ”, – вважає Тобіас Шрадер, відповідальний за економічну співпрацю в Посольстві Німеччини в Києві.

Довідково:

В межах проекту “Посилення потенціалу ДСНС України” Німеччина надає підтримку всім учасникам рятувальних служб України. Наприклад, Державній службі України з надзвичайних ситуацій та Червоному Хресту України з 2015 року від Німеччини надійшло допомоги на суму понад 18 млн. євро. З того часу новим обладнанням було забезпечено понад 150 підрозділів у 120 громадах. Зокрема, передано 2000 протигазів, 5500 захисних масок, 4100 індивідуальних захисних комплектів, 240 кілометрів пожежних шлангів, 50 помп, 60 тонн піногасильних речовин, 12 підсилених автомобілів швидкої допомоги, 37 автомобілів з протипожежним обладнанням, а також відповідно 3500 пар рукавиць, чобіт і шоломів для пожежників. Від початку проекту майже 1000 учасників пройшли 50 навчань і практичних занять, взяли участь у ознайомчих поїздках делегацій, поглибивши свої знання у сфері пошуку поранених, поводження з сучасним рятувальним обладнанням, медицини катастроф, залучення собак-рятувальників і в канітерапії, а також рятування на висоті.

Інші новини

Всі новини