Немає Європи без України — Дональд Туск

19.02.2019

Європейський Союз ніколи не визнає російську анексію Криму і не відмовиться від санкцій поки Росія не виконає свої зобов’язання. Також ЄС не змириться з жодним актом насильства в Азовському морі. 

Про це під час участі у спеціальному засіданні Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України заявив Президент Європейської Ради Дональд Туск.

“Немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи – немає Європи без України”, — наголосив Дональд Туск.

Зі свого боку, Президент України Петро Порошенко зазначив, що перемога у війні залежить від єдності і рішучості українців та міжнародної коаліції на підтримку України.

“Не може бути безпечної і демократичної Європи без України. Це слова лідера Європейського Союзу скептикам, деякі з яких сидять в цій залі, а деякі бігають по телеефірам і кажуть, що ніколи Україну не приймуть в ЄС, ніколи вона не буде членом НАТО. Друзі мої, наголошую – і приймуть, і буде”, – підкреслив Глава держави.

За його словами, до вступу до ЄС та Північноатлантичного альянсу Україна повинна подолати бідність, досягти критеріїв членства та виконати свою домашню роботу.

Нагадаємо, 2018 став першим роком повноцінної реалізації Угоди про асоціацію, робота над якою принесе конкретні результати

Підготовлено за матеріалами Адміністрації Президента України. Оригінал статті читайте за посиланням