Німеччина назвала «важливим кроком» продовження особливого статусу Донбасу

Допомога ЄС

07.10.2017

Берлін вважає прийняття в п’ятницю Верховною Радою законопроекту про продовження дії особливостей місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей важливим кроком у напрямі виконання Мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Укрінформ.

“Федеральний уряд високо оцінює сьогоднішнє продовження українським парламентом закону про особливий статус для Донбасу. Це був важкий, але важливий крок, який свідчить, що Україна дотримується своїх міжнародних зобов’язань і реалізації мінських домовленостей”, – зазначається у заяві.

У німецькому дипломатичному відомстві вважають, що передумовою для подальшого прогресу має стати тепер стійка стабілізація безпекової ситуації і всеосяжне, міцне перемир’я.

Дія закону про особливий статус 2014 року закінчувалася 18 жовтня 2017 року, нагадали в МЗС. Продовження дії особливого статусу “було важливим кроком у реалізації Мінських домовленостей”, – повідомили в міністерстві.

Раніше кореспондента Укрінформу запевнили в МЗС, що Берлін залишається вірним мирному врегулюванню ситуації у рамках Мінського процесу. У федеральному уряді відзначили, що законопроект “відображає волю українського Президента Петра Порошенка до відновлення територіальної цілісності України на основі Мінських домовленостей”, але при цьому уточнили, що не є завданням німецької сторони коментувати документ.

Як повідомлялося, 6 жовтня народні депутати ухвалили допрацьований президентський законопроект № 7164 “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей”, за який проголосували 229 народних депутатів.