Нові габаритно-вагові комплекси надходять в регіони, – Укртрансбезпека

Угода про асоціацію

20.12.2017

Цей рік був переломним для молодої  Державної служби України з безпеки на транспорті.

За його попередніми результатами зрозуміло, що стратегічний курс на досягнення якісно нового рівня функціонування Служби виявився правильним, повідомляє прес-служба Державної служби України з безпеки на транспорті.

“Сьогодні ми можемо звітувати не тільки і не стільки про кількість накладених штрафних санкцій і мільйони гривень, перерахованих до державного бюджету (хоча і це важливо), як це було минулого року, а в першу чергу  про те, що в цьому році ми підготували ряд ініціатив, які скерували в Міністерство інфраструктури України з метою вдосконалення законодавства, ініціювали  і зараз  працюємо над реалізацією концепції електронного кабінету перевізника, запустили пілотний проект із використання відеокамер під час проведення рейдових перевірок інспекторами Укртрансбезпеки, підготували і провели тендер на закупівлю нових комплексів габаритно-вагового контролю за рахунок коштів, джерелом надходження яких є фінансові ресурси Європейського Союзу, надані Уряду Україні в рамках виконання  Угоди про фінансування програми “Підтримка впровадження транспортної стратегії України”, – зазначає Михайло Ноняк.

     Щодо закупівлі нових ГВК, то Голова Укртрансбезпеки вважає, що реалізація цього масштабного проекту –  вагомий крок у комплексі заходів Укртрансбезпеки  з реалізації політики Уряду, спрямованої на відновлення мережі якісних автодоріг європейського зразка в Україні. Завдяки отриманню цього обладнання значно підвищиться ефективність здійснення заходів контролю, а отже, і ефективність використання коштів, які Уряд України виділяє на ремонт і будівництво нових автошляхів, адже сьогодні – це безпрецедентно великі суми.

     Закуплено 78 установок. Інспекторський склад пройшов відповідне навчання, яке проводили виробники обладнання і розробники програмного забезпечення.

      І ось регіони України поетапно отримують нові ГВК.

Сьогодні Михайло Ноняк, Голова Укртрансбезпеки,  в Харкові  вручив три нові комплекси інспекторам обласного  територіального органу. Церемонія відбулася за участі голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної. Це знаково, оскільки Михайло Ноняк неодноразово наголошував на необхідності тісної співпраці з органами місцевої влади. Адже  для того, щоб закуплене обладнання стало потужним інструментом для підвищення ефективності заходів контролю, необхідна достатня кількість сертифікованих майданчиків.

Самі ж механізми такої співпраці Михайло Ноняк і Юлія Світлична обговорили під час робочої зустрічі, яка передувала врученню, а в ширшому форматі – під час наради, яка відбувалася під головуванням Юлії Світличної за участю перевізників  та управлінців транспортної галузі області. Ось основний месидж, який Голова Укртрансбезпеки хотів донести до перевізників: “Ми не хочемо бути каральним органом, але й від перевізників чекаємо доброчесності і відповідальності. Ми робимо усе для того, щоб спростити доступ до ринку перевезень і зробити цей процес  максимально прозорим.

Але натомість вимагатимемо, щоб пасажирів перевозили в безпечному і комфортному транспорті, щоб пасажирам видавали квитки, а перевізники працювали легально і сплачували податки, щоб вантажні перевезення здійснювались  без перевантажень і не руйнували вітчизняні автошляхи, на будівництво яких Уряд України виділяє безпрецедентно великі суми”. Юлія Світлична, у свою чергу, запевнила в абсолютній підтримці ініціатив Укртрансбезпеки, спрямованих на наведення ладу на ринку перевезень області, з боку обласної державної адміністрації.

    Оскільки Михайло Ноняк  вважає, що жодна з реформ не зможе відбутися без волі й рішучості кожного окремого співробітника і команди в цілому довести до логічного завершення ініціативи центрального керівництва, одним із стратегічних напрямків для нього є втілення кадрової ініціативи, спрямованої на залучення в ряди Служби молодих професіоналів. Тож, попри щільний графік робочого візиту, Голова Укртрансбезпеки  зустрівся зі студентами Харківського державного автотранспортного коледжу. Розповівши про основні напрямки діяльності Укртрансбезпеки і про специфіку роботи на державній службі, оновленням якої Уряд України останнім часом так активно займається, Михайло Ноняк, в підтримку урядових ініціатив, запросив студентів випускних курсів проходити практику в структурах Державної служби України з безпеки на транспорті.

Сьогодні ж перший заступник Голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський з аналогічною місією відвідав Волинь. На Київському майдані в Луцьку відбулась урочиста церемонія передачі нових ГВК обласному територіальному органу Укртрансбезпеки за участю голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Варто зазначити, що губернатор Волині одним із пріоритетних напрямків розвитку регіону вважає будівництво доріг. Ще влітку цього року під час робочого візиту Михайла Ноняка  на Волинь він запевнив, що чекає на нові ГВК і  планує передбачити в бюджеті 2018 року суму, необхідну для придбання  ще чотирьох аналогічних комплексів уже за рахунок місцевого бюджету.

   Тоді ж очільник області пообіцяв підтримку будь-яких ініціатив  Укртрансбезпеки, спрямованих на збереження автошляхів, у тому числі і стосовно збільшення чисельності інспекторського складу Укртрансбезпеки до рівня, необхідного для забезпечення  ефективних заходів контролю. У своєму виступі на урочистостях  Володимир Гунчик підтвердив готовність виконати свої обіцянки.

      Ось так, об’єднавши зусилля з органами місцевої влади, вибудувавши чітку систему ефективних заходів контролю на автошляхах, нам під силу поставити надійний заслін руйнуванню вітчизняних доріг.

Інші новини

Всі новини