Ольга Стефанішина обговорила реформи та боротьбу з COVID-19 з міжнародними партнерами України

17.06.2020

16 червня Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася з координаторкою системи ООН в Україні Оснат Лубрані, керівником відділу співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефаном Шлейнінгом; а також з Постійною представницею ПРООН в Україні Дафіною Ґерчевою.

Під час онлайн-зустрічі Віцепрем’єрки з Оснат Лубрані та Штефаном Шлейнінгом сторони обговорили подальшу тісну співпрацю між Урядом України та міжнародними партнерами у проведенні системних реформ, передбачених Програмою діяльності Уряду. Ефективне співробітництво необхідне для успішного подолання негативних наслідків пандемії COVID-19.

«Ключем до успіху українських реформ є дієва донорська координація, базована на спільному розумінні пріоритетів та завдань. У попередні місяці була пророблена значна робота із налагодження механізму координації міжнародної допомоги. В умовах боротьби з коронавірусом та запуску програми з економічного відновлення – це питання постає ще більш гостро. Тому забезпечення ефективної комунікації та співпраці між Урядом та партнерами з розвитку належить до наших пріоритетів», – наголосила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

Учасники розмови відзначили позитивні результати роботи єдиного механізму координації надання Україні міжнародної допомоги з протидії поширенню коронавірусу. Цей механізм був створений за дорученням Прем’єр-міністра України 2 квітня 2020 року за підтримки Програми розвитку ООН. Мета механізму – централізований збір інформації про потреби для боротьби з COVID-19 від центральних та місцевих органів виконавчої влади. У результаті було прискорено комунікацію України з міжнародними партнерами та організаціями, які готові надавати різного роду допомогу.

На зустрічі з Дафіною Ґерчевою Ольга Стефанішина зазначила, що цілі європейської інтеграції тісно пов’язані з Цілями сталого розвитку. Вона також розповіла, що Уряд продовжує активну роботу у цьому напрямку, зокрема, це закріплено у новій Програмі дій Уряду.

«Цілі європейської інтеграції тісно пов’язані із Цілями сталого розвитку. Маємо справу з тими самими принципами та пріоритетами. Сталий економічний розвиток є важливою частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Повністю підтримую зусилля із об’єднання євроінтеграційного порядку денного із Цілями сталого розвитку як у роботі Уряду, так і Парламенту», – зазначила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

Дафіна Ґерчева запевнила, що ПРООН готові і надалі підтримувати Уряд України у впровадженні Порядку денного в сфері сталого розвитку до 2030 року та досягненні Цілей сталого розвитку в Україні.

Віцепрем’єрка також подякувала міжнародним партнерам за швидку реакцію та підтримку зусиль українського уряду щодо запобігання виникненню і поширенню COVID-19.

Інші новини

Всі новини