Ольга Стефанішина обговорила з Єврокомісаром розвиток торгівлі Україна-ЄС

17.07.2020

Сьогодні, 17 липня Ольга Стефанішина, Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України провела онлайн зустріч з Філом Хоганом, Комісаром ЄС з питань торгівлі. 

Під час онайлн-зустрічі Віцепрем’єрка підкреслила, що ЄС – найбільший та найважливіший торговий партнер України.

«Уряд України прагне розвивати наші відносини також в якості торговельних союзників. У зв’язку з цим, ми зацікавлені у поглибленні співпраці між Україною та ЄС, як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях в рамках Світової організації торгівлі», – підкреслила Стефанішина. 

Віцепрем’єрка також наголосила, що можливість оновити торговельну частину Угоди про Асоціацію в 2021 році дає обом сторонам шанс налаштувати торговельно-економічне співробітництво на наступні роки.

«Це правильний момент для початку дискусії щодо наших майбутніх торговельних відносин. Ми починаємо діалог з українським бізнесом щодо їхніх потреб та очікувань у контексті оновлення Угоди про асоціацію в економічній частині», – поінформувала Ольга Стефанішина і додала, що «усунення технічних бар’єрів у торгівлі промисловою продукцією, зокрема, шляхом підписання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції є нашим ключовим пріоритетом для найбільш ефективної реалізації потенціалу торгівлі з ЄС».

Сторони також обговорили питання можливості надання режиму внутрішнього ринку у чотирьох секторах (фінансовому, телекомунікаційному, поштово-кур’єрському та морському), а також підписання Угоди АСАА (так званий “промисловий безвіз”).

«Зростання торгівлі між Україною та ЄС має супроводжуватися налагодженням предметного діалогу щодо логістики», – зазначила Віцепрем’єр та зазначила, що Україна зацікавлена у початку дискусій з ЄС щодо взаємного подальшого відкриття ринків.

Інші новини

Всі новини