Ольга Стефанішина зустрілася з Єврокомісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї

07.07.2020

У рамках першого робочого візиту до Брюсселя Віцепрем’єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела зустріч з Європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї.

У ході зустрічі сторони обговорили низку важливих питань порядку денного діалогу між Україною та ЄС, а саме організацію 22-го Саміту Україна-ЄС та засідання Ради асоціації. Ольга Стефанішина поінформувала про результати імплементації Угоди про асоціацію та ключові реформи, які проводить Україна задля поглиблення економічної інтеграції з Європейським Союзом.

“Обговорили новий порядок денний Східного партнерства. Ми ще раз підкреслили важливість безпекового виміру цієї ініціативи для України. Поряд з питаннями «м’якої безпеки», ми очікуємо на посилення співпраці у військовому плані через приєднання до Постійного структурованого співробітництва (PESCO), участі в операціях та місіях під проводом ЄС”, – підкреслила Ольга Стефанішина

Крім того, сторони обговорили інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС, співпрацю у сфері інфраструктури, зокрема через інтеграцію України до Транс’європейської транспортної мережі та питання макрофінансової допомоги ЄС Україні.

Віцепрем’єр-ка також подякувала Єврокомісару за швидку та об’ємну допомогу Європейського Союзу у подоланні наслідків повеней, що сталися нещодавно у Карпатах, та у боротьбі з пандемією COVID-19.

Інші новини

Всі новини