Оприлюднені опитувальник ЄС та надані Україною відповіді для набуття статусу кандидата в ЄС

17.06.2022

Офіс Віцепрем`єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України оприлюднив запитання та надані відповіді до опитувальника, який був наданий Європейською Комісією Україні.

Цей процес був необхідним для оцінки спроможності держави виконувати зобов’язання щодо членства в ЄС та отримати статус кандидата у члени ЄС.

На основі цього документу 17 червня Європейська Комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Перша частина опитувальника стосується економічних та політичних критеріїв членства. Друга частина охоплює оцінку адаптації України до законодавчих норм Європейського Союзу.

«У найкоротші терміни ми заповнили дві частини опитувальника, я щиро дякую всім урядовцям та експертам, які долучилися до цієї кропіткої та історично важливої роботи. Сьогодні маємо перші значні результати на цьому шляху визнання України та її прагнення до членства в ЄС – Європейська Комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата. Продовжуємо активну роботу, аби вже за тиждень отримати статус кандидата на членство в ЄС», – прокоментувала Віце-прем?єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

З опитувальником та відповідями на нього можна ознайомитись на Євроінтеграційному порталі за посиланням.

Нагадаємо, 8 квітня під час візиту до Києва Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала Президенту України Володимиру Зеленському опитувальник.