Президент Естонії прибуде до України з візитом 22 травня

Економічна та галузева співпраця

08.05.2018

Президент Естонії Керсті Кальюлайд перебуватиме в Україні з візитом з 22 по 24 травня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням ERR.

“Візит Керсті Кальюлайд на Україну триватиме не два, як повідомлялося напередодні, а три дні – з 22 по 24 травня”, – цитує Укрінформ повідомлення естонської агенції.

Передбачається, що під час офіційного візиту в Україну Кальюлайд зустрінеться з президентом країни Петром Порошенком. Також заплановані зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, віце-прем’єром Іванною Климпуш-Цинцадзе і головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Крім того, Кальюлайд відкриє бізнес-семінар у Києві та зустрінеться з місцевими бізнесменами, а також з представниками українського громадянського суспільства.

В ході свого офіційного візиту глава естонської держави також відвідає Східну Україну, де зустрінеться з губернатором Харківської області й дізнається про відновлення та гуманітарну ситуацію в регіоні, постраждалому від військових дій.

Після завершення офіційної частини візиту Кальюлайд і Порошенко відвідають фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА. Він пройде увечері 26 травня на стадіоні “Олімпійський” у Києві.

Трофей розіграють діючий переможець Ліги чемпіонів мадридський “Реал” і “Ліверпуль”, за який виступає кращий футболіст Естонії Рагнар Клаван.