Шведські сапери готові надавати допомогу Україні в сфері протимінної діяльності

Допомога ЄС

05.02.2020

Україна разом з шведськими партнерами розвиватиме систему протимінної діяльності. Ключові напрямки такої співпраці обговорили делегації Центру операцій з розмінування і знешкодження боєприпасів (SWEDEC), Збройних сил Королівства Швеція з представниками Міністерства оборони України, Збройних Сил України та інших структур сектору безпеки та оборони України.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

 

 

На зустрічі визначили напрями подальшої співпраці в сфері протимінної діяльності та можливості отримання новітніх зразків засобів розмінування. Швеція готова надати технічну допомогу для підготовки фахівців з розмінування.

 Голова делегації — начальник штабу Швецького підполковник Фредрік Джонсон детально розповів про історію, структуру, штат та діяльність свого центру.

Центру операцій з розмінування і знешкодження боєприпасів (SWEDEC) проводить підготовку фахівців за різними напрямами: розмінування, знешкодження (знищення) вибухонебезпечних боєприпасів, знищення штатних боєприпасів, саморобних вибухових пристроїв, знешкодження біологічних та хімічних боєприпасів, тестування та технічна оцінка нового обладнання і спорядження для розмінування світових виробників. SWEDEC є однією з провідних структур в Європейському Союзі з питань формування стандартів з протидії саморобним вибуховим пристроям та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, Мініфраструктури запропонувало компанії Vinci Concessions долучитись до модернізації доріг та аеропортів