Стефанішина: На двосторонньому рівні з ЄС, ми завжди намагались встановити мету кожного євроінтеграційного законопроекту

Угода про асоціацію

17.09.2018

Відсутність перспективи членства в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС означає, що кожен раз проштовхуючи або ініціюючи рішення, що спрямоване на виконання Угоди ми маємо доводити, що воно потрібне. З іншого боку відсутність цієї перспективи дає нам багато можливостей. Так Норвегія, яка не прагне стати членом ЄС, при цьому є частиною фактично всіх ринків Європейського Союзу та Шенгенської Угоди і всі ці можливості також закладені у нашій Угоді про асоціацію. Про це повідомила Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час свого виступу на міжнародній конференції «Покращення методології, практики та якості законодавчого процесу та законотворчості в Україні».

 

“На двосторонньому рівні з ЄС, ми завжди намагались встановити мету кожного євроінтеграційного законопроекту. І можна вже зараз побачити результат цієї діяльності в Декларації останнього саміту Україна-ЄС зафіксована можливість поглибленої інтеграції у сферах енергетики, митниці, співробітництва у сфері юстиції, а також цифрової економіки”. 

Крім цього, Дорожня карта законодавчого забезпечення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2018-2019 роки, є також результатом політичного консенсусу і на його основі ці законопроекти включаються в порядок денний та ухвалюються Верховною Радою України.

Конференцію проводив Кабінет Міністрів України спільно з проектами Європейського Союзу “Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні” (EU4PAR) та Association4U.

Інші новини

Всі новини