У білетоматах Варшави з’явиться українська мова

25.01.2019

Найближчим часом у білетоматах для продажу квитків на громадський транспорт у Варшаві (Польща) з’явиться українська мова.

Як повідомляють польські ЗМІ, зокрема Gazeta Wyborcza та газета для українців у Польщі “Наше слово”.

З ініціативою додати українську мову до квиткоматів виступив бурмистр варшавського району Воля Кшиштоф Стшалковський. Він підкреслив, що у Варшаві мешкають десятки тисяч громадян України, які там навчаються, працюють і платять податки.

“Таке рішення полегшить життя громадянам України і покаже, що Варшава є відкритим містом, яке дбає про комфорт усіх мешканців” – вважає він.

Це підтвердила і директорка торгівлі Управління міського транспорту у Варшаві Моніка Обрембська.

„Це дуже проста річ, яку ми можемо ввести без особливих проблем, і я дуже радію, що в лютому, а найпізніше на початку березня вона буде функціонувати. З того, що я знаю зараз, відбувається переклад повідомлень у білетоматах”, – повідомила Моніка Обрембська. 

“Ми вже готуємо інтерфейс, програмні команди українською, які ми передамо операторам квиткоматів з проханням їх додати” – у свою чергу поінфрмував речник Управління міського транспорту Томаш Кунерт.

Наразі у Варшаві квиток можна придбати польською мовою, а також англійською, німецькою та російською мовами. Української мови поки немає, хоча такий мовний варіант існує ще з минулого року у Познані, Вроцлаві. Під кінець 2018 року білетомати запрацювали українською у громадському транспорті у місті Лодзь.

Інші новини

Всі новини