У Києві запустили EU Association Lab

Допомога ЄС

04.07.2018

Учора 3 липня, відбулося відкриття конкурсної програми нових ідей, що покликані надати імпульс реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – EU Association Lab.

Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у своєму відеозверненні наголосила, що сьогодні, коли Угода про асоціацію набула особливої сили, Україна має втілювати у життя реформи активніше та ефективніше. “У рамках EU Association Lab ми з міністерствами та іншими органами влади матимемо унікальну можливість побачити амбітні проекти, які базуються на тих можливостях, які вже є, які закладені у нашій Угоді про асоціацію між Україною та ЄС”, – сказала вона.

Крім того, перший секретар відділу економіки Посольства Німеччини в Україні Себастіан Кноке розповів, як уряд Німеччини надає Україні технічну допомогу в розробці тренінгів та інших програм.

У заході також взяли участь старший радник з питань асоціації Україна-ЄС Анне Берчіо, радник програми EU Association Lab та Advisory Fund for EU Association of Ukraine Тетяна Венцель, засновник 1991 Open Data Incubator та SocialBoost Денис Гурський та інші.

Наступним етапом лабораторії буде прийом заявок та відбір кращих ідей, що закінчиться  20 серпня. Після цього, експертне журі визначить 10-15 команд-півфіналістів, які подали найцікавіші ідеї.

Ці команди будуть запрошені до наступного етапу відбору EU Association Day, під час якого вони матимуть нагоду доопрацювати свої ідеї та презентувати їх журі.

У вересні-лютому відібрані команди зустрічатимуться для участі у семінарах та тренінгах з метою подальшого доопрацювання, тестування та удосконалення прототипів. А вже у лютому-березні наступного року, команди протестують свої продукти та представлять їх широкій аудиторії. Згодом відбудеться голосування за найкращий продукт. За його результатами буде обрано команду-перможця.

Більше інформації про лабораторію та умови участі у конкурсі можна отримати на сторінці програми www.eulab.com.ua.

Лабораторія створена спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, GIZ та за підтримки 1991 Open Data Incubator. Вона є складовим компонентом проекту «Консультаційний фонд підтримки асоціації Україна-ЄС», який фінансується Федеральним Урядом Німеччини.