У Варшаві країни ЄС, Україна, Білорусь та РФ обговорили шляхи боротьби з АЧС

Економічна та галузева співпраця

29.03.2018

26 березня 2018 року у м. Варшава відбулася зустріч міністрів сільського господарства та головних державних ветеринарних інспекторів держав – членів Європейського Союзу, України, Білорусі та Російської Федерації з комісаром ЄС з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів – паном Вітянісом Андрюкайтісом, повідомляється на сайті Держпродспоживслужби. Тематикою зустрічі було визначено питання «Африканська чума в Європі – майбутній світогляд”.

Дана зустріч стала своєрідним продовженням дискусії щодо недопущення поширення АЧС, яка пройшла 22-23 березня в м. Києві.

Українську делегацію у Варшаві представляв Директор департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль.

У ході зустрічі учасниками було представлено та обговорено поточну ситуацію щодо АЧС по кожній з країн ЄС, а також України, Білорусії та Російської Федерації.

Важливе місце в ході роботи було відведено питанню стратегії вжитих заходів, пропозицій щодо підтримки з боку Європейської Комісії.

Безпосередньо було відзначено, що для досягнення поставленої мети з ліквідації АЧС компетентні органи та уряди всіх країн повинні забезпечити:

– прозорість при проведенні заходів;

– проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення;

– активну співпрацю ветеринарних служб на всіх рівнях – від центрального до регіонального;

– проведення компанії з розбудови публічної свідомості серед суб’єктів господарської діяльності, що займаються розведенням та вирощуванням тварин, а також мисливців та працівників лісового господарства;

– суворого дотримання та виконання вимог законодавства з ліквідації АЧС на національному та транскордонному рівнях.

Значна увага в ході засідання приділялася результатам роботи з вивчення генотипу та інших властивостей вірусу АЧС з метою створення засобів імунізації тварин від даного захворювання.

Інші новини

Всі новини