Україна і Велика Британія планують укласти нову Угоду про політичне та торговельне співробітництво найближчим часом

10.01.2020

14-15 січня планують провести перемовини щодо політичної частини Угоди про політичне та торговельне співробітництво між Україною і Великою Британією, а після цього – підписати Угоду. Про це говорили на зустрічі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Меліндою Сімонс.

Олексій Гончарук наголосив, що Україна очікує на підписання Угоди про політичне та торговельне співробітництво найближчим часом.

«Це може статися під час майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до Лондона. У грудні 2019 р. ми досягли домовленостей щодо положень торговельної частини Угоди. Проведення перемовин щодо політичної частини Угоди ми очікуємо вже 14-15 січня», – сказав Олексій Гончарук. 

На зустрічі також обговорювали питання спрощення процедури отримання українцями британських віз. Крім того, Олексій Гончарук підняв питання сприяння Великою Британією отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Пані Посол відповіла, що Велика Британія ініціює обговорення цього питання в рамках Альянсу.

Сторони також обговорили сфери, у яких держави можуть співпрацювати, зокрема у частині надання Великобританією технічної допомоги. Такі сфери включають реінтеграцію тимчасово окупованих територій України, податкову та митну реформи, посилення урядових стратегічних комунікацій, реформу системи охорони здоров‘я, антикорупційну реформу та проєкт «Держава у смартфоні».

 

Інші новини

Всі новини