Україна може отримати 500 млн євро від ЄС на початку 2019 року

Допомога ЄС

18.12.2018

Україна може отримати другий транш чинної програми макрофінансової допомоги від Європейського Союзу на початку 2019 року. Йдеться про суму у 500 мільйонів євро. 

Про це повідомили на Урядовомому порталі за підсумками перемовин Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.

“Ми цінуємо тверду і послідовну підтримку наших зусиль у впровадженні реформ. Пріоритетами нашої спільної роботи на найближчу перспективу є поглиблення секторальної співпраці у сфері цифрової економіки, енергетики та лібералізації торгівлі”, – заявив Володимир Гройсман.

Зі свого боку, Валдіс Домбровскіс зазначив, що стимулом для ухвалення рішення про виділення коштів стала стабілізація макрофінансової ситуації в Україні. ЄС розраховує, що Україна і надалі зберігатиме темп реформ і приділить увагу точковим змінам в податковій, енергетичній, загальнофінансовій та соціальній сферах.

Європейська комісія схвалила рішення про початок програми макрофінансової допомоги Україні у травні цього року. Сторони підписали відповідний меморандум у вересні і вже у грудні Україна отримала перший транш обсягом 500 млн євро.

Оригінал статті читайте за посиланням