Україна може стати частиною логістичного коридору між ЄС та Китаєм

Економічна та галузева співпраця

25.04.2019

Через Україну може пролягти логістичний маршрут між Європейським Союзом та Китаєм.

На цьому наголосив Перший Віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час форуму у Пекіні (КНР).

“Ми пропонуємо китайським колегам спільний проектний портфель: розвиток портової інфраструктури, об’єктів альтернативної енергетики, будівництво автомобільних доріг та мостів, розвиток об’єктів залізниці та аеропортів, високі технології, співпрацю в аерокосмічній сфері, переробку агропродукції”, — підкреслив Віце-прем’єр.

Китайські та українські спеціалісти провели консультації щодо участі у розбудові Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту, який забезпечить доставлення вантажів із Китаю до країн Європейського Союзу. Україна готова запропонувати вигідні транспортні маршрути своєю територією та налагодити кооперацію між підприємствами з подальшим продажем продукції на ринках ЄС.

“Ми також готові розвивати співробітництво з модернізації української промисловості та створювати спільні виробничі потужності. Фактично, йдеться про створення підвалин для розбудови торговельного та промислового коридору Китай-Україна-ЄС”, — зазначив Степан Кубів.

Довідково:

“Один пояс і один шлях” — глобальна ініціатива Уряду Китаю щодо торговельно-економічної, культурної та науково-технологічної співпраці. У рамках ініціативи розбудовується найбільш масштабний транспортно-логістичний проект ХХІ століття, який поєднає Китай та країни Західної Європи. У розвиток країн уздовж Нового Шовкового шляху Китай планує до 2020 року інвестувати $800 млрд. 

Нагадаємо, Україна приєдналась до спільних проектів транскордонної інфраструктури “З’єднання Європи”

Підготовлено за матеріалами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Оригінал статті читайте за посиланням