Україна не зверне зі шляху реформ і прагне до чесної розмови зі світом, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Економічна та галузева співпраця

08.04.2018

Україна прагне до чесної розмови зі світом, відкрита до конструктивного діалогу і не збирається звертати зі шляху реформ, перші успіхи яких вже помітні.

Про це йшлося під час зустрічі Ivanna Klympush-Tsintsadze з делегацією Американської консалтингової групи із зовнішньої політики (AFPC).

У розмові з представниками одного з консервативних аналітичних центрів зовнішньої політики США Іванна Климпуш-Цинцадзе та народний депутат Сергій Висоцький із групи з міжпарламентських зв’язків зі США, поінформували їх про хід реформ в Україні. Йшлося, у першу чергу, про децентралізацію, реформи у сфері держзакупівель, безпековому секторі та інші важливі напрямки трансформацій. Досягнення у цих сферах вже дозволяють говорити про значний прорив України, яка в умовах військового конфлікту з Росією проводить системні зміни, що закладають підвалини нової, сильної країни.

Також сторони обговорили можливі напрями покращення співпраці України зі США і стан співпраці України з ЄС. Вільям Шнайдер, який очолює делегацію AFPC, зазначив, що для американської сторони дуже важливо почути про реальні зміни в Україні з перших вуст для того, аби розуміти, яким чином євроатлантичній спільноті можна покращити конструктивний діалог з нашою країною.