Україна отримала 33 «швидкі» від міжнародних партнерів

28.03.2023

Автомобілі були передані як гуманітарна допомога від ВООЗ за підтримки Європейського Союзу та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров?я України.

Загалом до України прибули 33 автомобілі. З них 20 автівок типу A1, що призначені для транспортування некритичних пацієнтів. Та ще 13 реанімобілів типу С, обладнанні апаратами для штучної вентиляції легень, інфузійними насосами та іншим обладнанням для надання першої допомоги пацієнтам у найбільш складних станах. 

Більшість автівок будуть доставлені на схід України, до центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які працюють у прифронтових областях. 

За словами Міністра охорони здоров’я, з початку повномасштабної війни росія вже пошкодила 103 «швидкі», ще 250 автівок було знищено та щонайменше 125 — захоплено. Тому наразі кожен автомобіль швидкої медичної допомоги, переданий міжнародними партнерами, це значний внесок у порятунок життя та здоров’я українців. 

З початку повномасштабної війни ВООЗ разом з партнерами пожертвували 56 автомобілів швидкої медичної допомоги, які вже працюють в різних областях України.