Україна разом з ЄС змінює підходи до управління у сфері інфраструктури

12.12.2019

11 грудня  відбулась Міжміністерська технічна нарада щодо реформи управління циклом інфраструктурного проєкту в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Участь у нараді під головуванням заступника Міністра інфраструктури Наталії Форсюк взяли  представники Міністерства фінансів, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства,  Представництва ЄС в Україні та проєкту «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту».

Заступник Міністра інфраструктури Наталія Форсюк зазначила, що спільна робота, проведена завдяки допомозі партнерів з ЄС дає можливість перейти до практичної реалізації напрацювань: «Переходимо від планів до практичних змін: розроблено методики пріоретизації інфраструктурних проектів, методику їх оцінки та методику моніторингу виконання проектів. Проект надасть технічну допомогу у розробці типових договорів на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг, візьме участь у роботі над примірною тендерної документацією для дорожнього господарства та у розробці дерегуляційних актів».

Плану дій для реформування управління циклом інфраструктурних проєктів в Україні – стратегічний документ, розроблений Міністерством інфраструктури України у рамках консультацій з проєктом МЦІП, який фінансується ЄС.  Реалізація цього плану дозволить  провести оновлення методів та стандартів моніторингу і оцінки поточних чи завершених  інфраструктурних проектів в рамках планування та реалізації поточних та майбутніх інвестиційних проектів.