Україна та Іспанія відновили торгівлю квотами в межах Кіотського протоколу

05.03.2019

Україна та Іспанія відновили виконання договору щодо продажу так званих одиниць установленої кількості в межах Кіотського протоколу.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Кошти від Уряду Іспанії планують витратити на капітальний ремонт двох корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проект передбачає термомодернізацію будівель, зокрема утеплення стін, даху, заміну вікон та дверей, модернізацію та повну автоматизацію внутрішніх інженерних систем.

Для України це перший за 10 років проект з моменту укладання договору з Іспанією щодо перевідступлення невикористаних квот парникових газів.

“У листопаді  2019 року виповниться десять років відтоді, як Україна та Іспанія, співпрацюючи у рамках Кіотського протоколу, уклали  Договір  продажу так званих Одиниць Установленої Кількості. За ці десять років, у силу різних причин, на жаль, не було реалізовано жодного проекту в рамках цих домовленостей … За останні три роки нам вдалося відновити співпрацю з іспанським Урядом, розморозити використання цих коштів та отримати реальні результати”, — зазначив Остап Семерак.

Довідково:

У межах Кіотського протоколу, до якого Україна приєдналася в 2004 році, кожна держава отримала квоти на викиди в атмосферу парникових газів, а також право продати свої квоти у разі їхнього невикористання. Отримані кошти країни можуть витрачати на розвиток енергоефективності та впровадження зелених технологій, зокрема, на утеплення шкіл, дитячих садків та лікарень.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив Національний план управління відходами до 2030 року

Підготовлено за матеріалами Міністерства екології та природних ресурсів України. Оригінал статті читайте за посиланням

 

Інші новини

Всі новини