Україна та ЄС планують лібералізувати автомобільні перевезення

Економічна та галузева співпраця

05.12.2018

Україна та Європейський Союз можуть розпочати процедуру лібералізації автомобільних перевезень.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України за підсумками зустрічі очільника відомства Володимира Омеляна та Генерального Директора з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріка Хололея.

“Сторони домовилися про початок процедури лібералізації автоперевезень. Україна надішле копії двосторонніх угод та протоколів комісій, а протягом першого кварталу 2019 року Єврокомісія здійснить аналіз існуючої ситуації”,? зазначили у Міністерстві.

 

Крім того, учасники зустрічі обговорили співпрацю у транспортній сфері, модернізацію інфраструктури України та запровадження європейських стандартів.

За словами Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в межах імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Верховній Раді України наразі зареєстровано сім базових євроінтеграційних законопроектів.

“Наша ключова мета ? зробити українську інфраструктуру невід’ємною складовою загальноєвропейської. Це передбачено Національною транспортною стратегією України на період до 2030 року Drive Ukraine 2030”, ? додав Міністр.

Підготовено за матеріалами Міністерства інфраструктури України. Оригінал статті читайте за посиланням