Україна та ЄС планують реалізувати другу фазу програми “U-LEAD з Європою”

Допомога ЄС

21.03.2019

Україна та Європейський Союз планують укласти договір про реалізацію другої фази програми “U-LEAD з Європою”. Це сприятиме не тільки об’єднанню громад, а й проведенню секторальних реформ в освіті, охороні здоров’я та сфері адміністративних і безпекових послуг.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за підсумками міні-саміту Україна – ЄС у Брюсселі (Королівство Бельгія).

Віце-прем’єр зазначив, що прагнення до європейської інтеграції через внесення змін до Конституції і проведення реформ нині демонструє не тільки Україна – країни ЄС також займають проукраїнську позицію.

“Ключові питання зустрічей — запровадження нових санкцій стосовно Росії, звільнення українських моряків з російського полону та підтримка ЄС свободи судноплавства в Азовському морі”, — підкреслив Геннадій Зубко.

Також під час міні-саміту сторони обговорили питання підтримки Азово-Чорноморського регіону України. Йдеться про впровадження інфраструктурних проектів, зокрема, залізничне та автомобільне сполучення, розвиток критичної інфраструктури та соціально-економічну підтримку регіону.

Нагадаємо, на початку березня 30 ОТГ отримали комплекти обладнання енергоменеджерів в межах програми “U-LEAD з Європою”

Підготовлено за матеріалами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Оригінал статті читайте за посиланням.

 

Інші новини

Всі новини