Українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів

29.11.2019

28 листопада у місті Львові Міністр інфраструктури Владислав Криклій зустрівся із Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Головним питанням зустрічі стало визначення квоти дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень з Республікою Польща для українських перевізників.

Міністр інфраструктури України  зазначив, що позиція Української Сторони залишається незмінною –  квота дозволів не може бути меншою, ніж 200 000 дозволів.  Владислав Криклій зауважив, що й надалі буде відстоювати позицію, що зменшення відповідної квоти дозволів є порушенням статті 136 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За результатом  зустрічі  українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів. 

Також під час зустрічі обговорили питання організації комфортного та ритмічного переміщення  пасажирів та збільшення пасажиропотоку автомобільним транспортом, скорочення часу простою на кордоні як пасажирського, так і вантажного транспорту. Запропоновано польській стороні організувати спільний контроль в пунктах пропуску, де спостерігається найбільший інтенсивний рух.

Розмежування пасажирської та вантажної ділянок в пункті пропуску «Краківець»   визначено сторонами одним із пріоритетів в розвитку прикордонної інфраструктури на українсько-польській ділянці Державного кордону. Будівельні роботи в Краківці повинні розпочатись орієнтовно навесні 2020 року. В рамках реалізації контрактів відповідно до Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, проекти з капітального ремонту заплановані на підходах до 4 пунктів пропуску (КПП «Утилуг», КПП «Рава Руська», КПП «Смільниця», КПП «Грушів»), у 2020 році очікується початок виконання робіт з капітального ремонту після затвердження проектної документації. Реалізація вказаних контрактів дозволить розвантажити автомобільну дорогу М-10 Львів – Краківець.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій  та  Міністр інфраструктури Республіки Польща Анджей Адамчик  домовились поглиблювати співпрацю з розвитку авіаційного та залізничного сполучення між країнами.