Укргазбанк став першим партнером Фонду енергоефективності у програмі “Енергодім”

22.08.2019

АБ «Укргазбанк» став першим українським банком-партнером проєктів з комплексної енергомодернізації житлових будинків в Україні “Енергодім” від Фонду енергоефективності та міжнародних донорів. Відповідну угоду про співпрацю керівники АБ “Укргазбанк” та ДУ “Фонд енергоефективності” підписали 21 серпня 2019 року. Про це повідомляє Укрінформ.

«Підписання угоди – один з кроків, що фіналізує трирічну роботу, яку ми проробили для запуску Фонду енергоефективності. Тепер для всіх ОСББ відкривається реальна можливість участі у програмі Фонду, можливість отримати кошти на проведення термомодернізації будинків, а далі – економити енергоспоживання та зменшувати плату за комунальні послуги”, – наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За словами Зубка, в Україні близько 165 тисяч багатоповерхових будинків і близько 100-110 тисяч потребують модернізації. І вже у 33 тис. будинках створено ОСББ. “Це все потенціал для роботи Фонду енергоефективності, який є ключовим інструментом масштабної енергомодернізації житлового сектору”, – підкреслив віцепрем’єр-міністр.

 

Довідково:

Фонд енергоефективності надає підтримку ОСББ для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з енергомодернізації будівель.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%. Вона діє на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій та реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН) .

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини.

Інші новини

Всі новини