Уряд посилив вимоги до туристичних операторів

22.05.2019

Кабінет Міністрів України зобов’язав туристичних операторів забезпечувати фінансові гарантії для своїх клієнтів.  Йдеться про гарантію банку або іншої кредитної установи.

Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

“Уряд має завдання захистити українців від дій недобросовісних туристичних операторів, щоб уникнути туристичного колапсу, який виникав у попередні роки. Для цього, ми ініціювали низку важливих змін до ліцензійних умов ведення туроператорської діяльності. Цими змінами ми зобов’язуємо туроператорів мати постійне фінансове забезпечення перед туристами, а також працювати максимально відкрито у правовому полі”, — зазначив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.  

За новими правилами, у разі виплати відшкодування, туроператори повинні відновити суму фінансової гарантії вже наступного робочого дня.

Крім того, туроператори, що надають послуги, пов’язані з перевезенням туристів, мають перевіряти інформацію про заплановані рейси за 8 та за 2 години до їхнього відправлення. Якщо рейс затримується на понад 4 години, туроператор мусить розмістити інформацію про це на власному веб-сайті, а також проінформувати електронною поштою орган ліцензування  — Мінекономрозвитку.

“Туроператори на власному веб-сайті відтепер мають надавати інформацію про турагентів, з якими вони працюють — найменування фізичної чи юридичної особи, строк дії агентського договору, реквізити особи, що надала гарантію банку або іншої кредитної установи, а також інформацію про чинні договори на туристичне обслуговування, укладені безпосередньо туроператором або через турагентів із зазначенням країни тимчасового перебування”, — додали у Міністерстві.

Також відтепер туроператори зобов’язані забезпечувати усі необхідні умови для доступності маломобільних груп населення до місць їхнього проживання під час відпочинку.  

Недотримання будь-якої з цих вимоги може тягнути за собою анулювання ліцензії туроператора.

Нагадаємо, між Україною та Норвегією з’явиться пряме авіасполучення

Підготовлено за матеріалами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Оригінал статті читайте за посиланням