Уряд схвалив залучення кредиту ЄІБ на проект з розширення харківського метро

Допомога ЄС

08.11.2017

Кабінет Міністрів України підписав документи необхідні для залучення коштів ЄІБ для проекту розширення харківського метрополітену.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

З метою підписання фінансової та кредитної угод між Україною, Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку відповідно за спільним проектом “Розширення метрополітену у м. Харкові” на суму 320 млн євро Уряд схвалив проекти розпорядження Кабінету Міністрів України “Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту “Розширення системи харківського метрополітену” та “Про залучення позики від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту “Розширення метрополітену у м. Харкові”.

Прийняті розпорядження сприятимуть здійсненню позитивних зрушень як на макро-, так і мікрорівнях через:

– залучення до реального сектору економіки довгострокових фінансових ресурсів для розвитку економіки територіальних громад;

– розвиток транспортної інфраструктури;

– поліпшення показників енергоефективності транспортної інфраструктури

– поліпшення екологічної ситуації;

– поліпшення показників якості перевезень пасажирів;

– збільшення податкових надходжень до державного бюджету України;

– покращення бізнес-клімату та створення передумов для активізації інвестиційної діяльності.

Україна розпочала співпрацю з Європейським інвестиційним банком у 2004 році та залучає його ресурси для реалізації інфраструктурних, енергетичних, природоохоронних та інших інвестиційних проектів.

Інші новини

Всі новини