Уряд створив умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку роумінгу ЄС

10.04.2023

7 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив Проєкт Рішення, яке створює умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку ЄС в сфері роумінгу.

Про це повідомляє Міністерство економіки України. 

Документ передбачає доповнити з урахуванням актуальних змін в законодавстві ЄС, переліки та графіки адаптації законодавства ЄС у секторі телекомунікаційних послуг, зокрема, щодо роумінгу в мережах мобільного зв’язку загального користування.

«Схвалення Рішення Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі створить умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку в сфері роумінгу. Цього року ця сфера буде «пілотом» по повній юридичній інтеграції України у внутрішньо-європейське регулювання. Загалом поки триває підготовка до вступу України до ЄС, ми маємо інтегруватися в усіх можливих сферах – від митниці та енергетики до безпеки продуктів харчування», – повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Так, Уряд виконує узгоджений Міністерством економіки та Єврокомісією оновлений Пріоритетний план заходів з посилення імплементації Угоди про вільну торгівлю. Основний акцент цього плану – інтеграція України у внутрішній ринок ЄС.

«План передбачає 29 заходів, які дозволяють завершити існуючі проекти, такі як Угода про промисловий безвіз (АСАА), та розпочати роботу над інтеграцією до внутрішнього ринку в усіх придатних для цього сферах, зокрема оновити потрібні додатки до угоди, провести моніторинг відповідності законодавства та схвалити рішення про відкриття ринків. Повторюся, наша мета – інтегруватися у внутрішній ринок ЄС, не чекаючи вступу до ЄС», – підсумувала Юлія Свириденко.

Довідково 

Європейська Комісія у лютому ухвалила пропозицію про включення положення про роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Згідно з пропозицією, громадянам України більше не доведеться додатково платити за користування мобільними телефонами під час подорожі у межах Європейського Союзу, мандрівники з ЄС отримають ті ж можливості під час візиту в Україну.