Уряд України досягнув багато в реформуванні країни, важливо продовжувати рух, – Пітер Вагнер

Економічна та галузева співпраця

28.03.2018

Уряд багато досяг в реформуванні країни, важливо продовжувати рух. Про це заявив керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер під час обговорення реформ в Україні у Лондоні, йдеться у повідомленні Служби Міністра Кабінету Міністрів України.

“Економічна ситуація стабілізувалась вражаючи швидко, децентралізація найбільш успішна”, – додав він.

Робочий візит був присвячений обговоренню прогресу реформ в Україні та пріоритетів на майбутнє, а також обговоренню деталей подальшої співпраці, зокрема, підтримки реформ в Україні.

Презентацію про стан реформ та пріоритети Уряду на заході представив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко. Він також зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку та партнерами з Європейського Союзу.

“Через півтора роки після запровадження спеціалізованих груп підтримки реформ ми досягли моменту, коли має відбутись перехід на наступний етап співпраці”, – сказав Міністр. “Ми досягли значного прогресу і тепер настав час закріпити наші досягнення. На наступному етапі ми хочемо зосередити наші зусилля на таких пріоритетах, як приватизація, ефективне управління державними підприємствами, реформа державного управління та покращення ділового клімату. Ми також хочемо розширити сферу охоплення програми підтримки, ввівши групи підтримки реформ в інші міністерства та відомства. Ці команди не тільки важливі для впровадження реформ, вони є потенційною основою для сучасної, професійної та ефективної державної служби в Україні”.

Міністр також подякував міжнародним партнерам за постійну та комплексну підтримку, яка свідчить про довіру та визнання нашого прогресу у впровадженні реформ.

Єврокомісар Йоганнес Ган додав: “Угода про асоціацію надала Україні та ЄС потенціал для зближення та більшої співпраці. Щоб отримати переваги, які відкриває Угода, Україні потрібно впровадити багато складних реформ. Ми, як і раніше, підтримуємо Україну в будівництві кращого урядування, сильнішої економіки та сильного суспільства. Державне управління повинно бути інклюзивним, прозорим, чесним та підзвітним, а також воно має пропонувати якісні послуги всім громадянам України. Успіх реформ в Україні залежить від самих українців, що працюють заради їх власного майбутнього. Ми допомагаємо їм будувати сильну Україну”.

Нагадаємо, для підтримки впровадження реформ в Україні за підтримки ЄБРР та ЄС у 2016 році були створені групи підтримки реформ. На першому етапі такі групи працювали в Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Міністерстві інфраструктури та Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Після успішного першого етапу команди підтримки реформ були створені також у Міністерстві екології та природних ресурсів та Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства, а також в Державному агентстві автомобільних доріг України. Сьогодні в них працює близько 150 людей, які займаються розробкою та реалізацією пріоритетів галузевих реформ, а також перетворенням державного апарату.

Команди підтримки реформ є частиною більш широкої архітектури підтримки реформ #MakeReformsHappen в Україні. До неї також належать Національна рада реформ, Офіс реформ КМУ, Стратегічна група радників для підтримки реформ в Україні на чолі з Іваном Міклошем. Елементи архітектури реформування фінансуються з рахунку «Стабілізація та сталий розвиток”, створеного ЄБРР у 2014 році для підтримки зусиль України з реформування економіки, покращення бізнес клімату та сталого розвитку. Учасниками цього фонду є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США та ЄС.

Інші новини

Всі новини