Уряд затвердив Порядок управління та контролю за виконанням Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми

20.11.2019

Сьогодні на засіданні Уряду було затверджено постанову Кабінету Міністрів України «Про запровадження національної системи управління та контролю за виконанням Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми (Interreg V-B Danube – CCI 2014TC16M6TN001)». Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій.

Постановою, зокрема, уповноважено Міністерство розвитку громад та територій України виконувати функцію Національного контактного пункту, а Державну аудиторську службу функцію Національного органу контролю за реалізацією Дунайської транснаціональної програми.

Також, документом визначено Порядок функціонування національної системи управління та контролю за виконанням Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми, а також основні поняття, що використовуються в Угоді, завдання та функції національних органів управління Програмою та права їх посадових осіб.

Крім того, Порядком визначається процедура контролю витрат українських партнерів під час реалізації проектів у рамках Програми, за результатами якої транснаціональні органи управління Програми приймають рішення щодо компенсації до 85 % таких витрат за рахунок коштів ЄС. Загальний обсяг коштів на компенсацію, виділений Україні для участі у Програмі, становить 5 млн євро.

Довідково

Документ підготовлено Мінрегіоном на виконання Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми, а також пункту 7 Плану заходів з організації виконання Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми (Interreg V-B Danube – CCI 2014TC16M6TN001), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 № 337-р.

Постанова сприятиме реалізації міжнародних проектів за участі українських партнерів, зокрема, у соціально-економічній, енергетичній, культурній та екологічній сферах, що спрямовані на розвиток української частини Дунайського регіону.

Інші новини

Всі новини