В рамках секторальної підтримки ЄС буде реалізовано 70 регіональних стартапів

Допомога ЄС

23.08.2018

У 2018 році розпочнеться реалізація 70 регіональних проектів за кошти Європейського Союзу в рамках Програми підтримки секторальної політики України. Це перші 70 регіональних стартапів, які перемогли у конкурсному відборі за 5 напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність. Це ще один напрямок потужної держпідтримки розвитку громад та розбудови їхньої інфраструктури. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи відповідне урядове розпорядження про затвердження проектів.

Серед 70 проектів-переможців найбільше проектів зі Львівської області – 12; Хмельницькій – 10; по 1 проекту у Миколаївській, Донецькій, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській,  Луганській областях,  МОН – 9 проектів, по 1 проекту у Мінагрополітики і Мінрегіону. Загальна сума фінансування – понад 600 млн грн.

За напрямками перемогли:

  • інноваційна економіка та інвестиції – 17 проектів;
  • сільський розвиток – 11 проектів;
  • розвиток людського потенціалу – 18 проектів;
  • розвиток туризму – 16 проектів;
  • загальноукраїнська солідарність – 8 проектів.

Конкурсною комісією, сформованою за участі представників різних міністерств, народних депутатів та громадськості, було допущено до розгляду 507 проектів майже зі всіх регіонів України.

«Найбільш креативні й інноваційні стартапи – створення інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB» (Миколаївська обл.); створення Карпатської мережі регіонального розвитку (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька обл.); будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі на Луганщині; розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» (Львівська обл.); розбудова спортивно-культурного простору на набережній р.Тетерів у місті Житомир», — повідомив Геннадій Зубко.