В Україні адаптують законодавство до зміни клімату. Мінекоенерго шукає експертів

24.03.2020

Міністерство енергетики та захисту довкілля України розпочинає розробку Національної рамкової стратегії адаптації до зміни клімату. Шукають експертів-науковців та профільні установи, які готові долучитися до аналізу поточної ситуації, визначення індикаторів та розробки секторальних планів, у т.ч. регіональних.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та захисту довкілля України.

Мінекоенерго планує кожні п’ять років переглядати Стратегію та оцінку вразливості для визначення тенденцій зміни клімату та ефективного попередження негативних екологічних наслідків.

Національна рамкова стратегія адаптації до зміни клімату буде розроблена відповідно до головної мети проєкту Європейського Союзу «Угода мерів» (учасники – понад 200 міст України). Міністерство енергетики та захисту довкілля України стало національним координатором цього проєкту, який покликаний об’єднати зусилля України та ЄС для підготовки і реалізації регіональних планів дій зі сталого енергетичного розвитку та боротьби зі зміною клімату.

Міста-підписанти зобов’язуються разом працювати над скороченням викидів парникових газів мінімум на 40% до 2030 року шляхом покращення енергоефективності, енергозбереження та переходу на відновлювальні джерела енергії. Це дозволить також пом’якшити наслідки зміни клімату та адаптацію до них в ЄС та Україні.

Докладніше про роботу щодо запобігання зміні клімату. 

Докладніше  про адаптацію до зміни клімату.

Нагадаємо: Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило «Методичні рекомендації з розробки звіту з оцінки впливу на довкілля в галузі лісового господарства».