В Україні почали видавати електронні ветеринарні сертифікати

14.02.2019

Україна почала застосовувати європейські принципи видачі дозвільних документів.

Про це заявив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

Зокрема, в Україні розпочався перехід на електронну форму видачі ветеринарного сертифіката. Це спростить роботу бізнесу та дозволить створити єдину електронну базу виданих документів.

Крім того, Верховна Рада України ухвалила чотири законодавчі акти, які адаптують вітчизняне законодавство до норм Європейського Союзу. Йдеться про Закони України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”, “Про безпечність та гігієну кормів” (набуде чинності 19.01.2020), “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур” та “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”.

Крім того, в Україні вже діє низка підзаконних актів у сфері безпечності харчових продуктів, адаптованих до норм ЄС та спрямованих на захист захист споживачів, спрощення ведення бізнесу і торгівлі суб’єктами господарювання.

Нагадаємо, Уряд скасував низку регуляторних вимог щодо управління якістю продукції та послуг

Підготовлено за матеріалами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Оригінал статті читайте за посиланням

 

Інші новини

Всі новини