Велика Британія збільшить гуманітарну допомогу Україні на 40%

08.02.2019

Велика Британія збільшить гуманітарну підтримку України на 40%. Кошти підуть, зокрема, на подальші проекти зі зміцнення миру, на підтримку постраждалих від конфлікту на Донбасі жителів та на розв’язання проблеми гендерно зумовленого насильства. 

Про це повідомила державний Міністр Великої Британії з питань міжнародного розвитку Гаррієт Болдуін на своїй сторінці у Twitter.

В межах дводенного візиту до України вона зустрілася з заступником Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль.

“Ми обговорили спільні зусилля для полегшення людських страждань, спричинених російською агресією. Велика Британія, як і раніше, продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також оголошує про підвищення на 40% гуманітарної підтримки”, – написала Гаррієт Болдуін.

Візит державного Міністра Великої Британії з питань міжнародного розвитку до України присвячений зустрічам з представниками влади і громадянського суспільства з метою перевірки стану виконання проектів, що фінансуються Урядом Великої Британії на предмет поліпшення ситуації в гуманітарній сфері та у сфері боротьби з корупцією.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз виділив додаткову суму на гуманітарну допомогу жителям непідконтрольних районів Донбасу.