Володимир Лапа обговорив з птахівниками наближення українського законодавства до норм ЄС

Угода про асоціацію

22.12.2017

Під час зборів Союзу птахівників України 22 грудня Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив із представниками бізнесу процес наближення українського законодавства до норм ЄС у галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Учасники проаналізували зміни в українському законодавстві щодо вимог до виробників харчових продуктів, які набувають чинності у 2018 році та були прийняті з метою гармонізації вітчизняної законодавчої бази до норм Євросоюзу. Присутні відзначили, що оператори ринку, які працюють із дотриманням усіх норм законодавства, зацікавлені у впровадженні європейських стандартів, адже це відкриє для них нові ринки збуту продукції.

Володимир Лапа повідомив, що за останній час Держпродспоживслужба в режимі відео конференцій із представниками Єврокомісії працює над узгодженням питань двосторонньої торгівлі та погодження сертифікатів на ряд харчових продуктів. Дана робота буде продовжена у січні наступного року.

Голова Держпродспоживслужби закликав представників бізнесу активніше долучатися до процесу реформування вітчизняного законодавства у галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів.

“Держпродспоживслужба завжди відкрита до комунікацій з бізнесом і буде вдячна за пропозиції, які стосуються удосконалення законодавчої бази, зокрема, щодо безпечності харчових продуктів, що безперечно відобразиться на безпечності харчових продуктів для українського споживача”, – наголосив Володимир Лапа.