ЄС допоміг модернізувати тепломережу та школу в Нововолинську

Допомога ЄС

29.01.2020

Завдяки проєкту Євросоюзу понад 6 тисяч мешканців Нововолинська Волинської області споживають теплову енергію більш ефективно та убезпечені від раптових відключень опалення, а 570 учнів міста зустріли осінньо-зимовий сезон у комфортніших температурних умовах та належним чином вентильованих приміщеннях. 

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Енергоефективний проєкт «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у м. Нововолинську» місто реалізувало завдяки підтримці Європейського Союзу в межах програми «Угода мерів – Демонстраційні проєкти».

Проєкт тривав з 2015 до 2019 року. За цей час тут закритили стару неефективну котельню та замінили труби тепломережі в одному з районів міста. Тож тепер енергія не губиться, надходячи із котельні, а людям не загрожують раптові відключення опалення. 

В рамках проєкту також модернізували  будівлю Нововолинської школи №7. Тут встановили сучасну вентиляцію, нову систему опалення та індивідуальний тепловий пункт, замінили освітлення та вікна, утеплили стіни. Тепер школа зможе заощаджувати 948 МВт-год енергії (65%) на рік. Окрім того, температура у приміщеннях триматиметься на рівні нормативних 20 – 21 °С.

Загалом проєкт дозволить скоротити викиди СО2 на більш ніж 488 тон на рік (приблизно таку кількість викидів дають 287 нових автомобілів щороку). 

Бюджет проєкту склав понад 1,15 мільйони євро. 80% вартості проєкту профінансував ЄС. Решту сплатило місто Нововолинськ.

“Питання енергоефективності та енергетичної незалежності продовжують бути серед пріоритетних для співпраці між ЄС та Україною.  Тому ми раді підтримувати конкретні проекти в менших містах, таких як Нововолинськ, які приносять відчутні результати для мешканців та допомагають зменшити споживання енергії”, – зазначив Йоханнес Баур, керівник відділу «Економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища» Представництва ЄС в Україні.

Довідково. «Угода мерів – Демонстраційні проєкти – програма, створена на рівні Європейської комісії. Її мета – підтримка впровадження проєктів у сфері енергоефективності відібраними містами у країнах Східного партнерства згідно з їхніми планами дій.

 

Інші новини

Всі новини