ЄС погодив надання 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні

Допомога ЄС

29.05.2020

Європейська Комісія від імені Євросоюзу погодила надання Україні позики обсягом 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги. 

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Другий транш макрофінансової допомоги став можливим після того, як Україна виконала дванадцять політичних заходів, погоджених з ЄС. Вони передбачали важливі кроки у сферах боротьби з корупцією та відмивання грошей, управління державними фінансами, банківському секторі, енергетиці, охороні здоров’я та соціальній політиці. Також Україна, виконавши відповідні заходи, знаходиться на завершальному етапі щодо нової угоди stand-by з Міжнародним валютним фондом.

«Україна має високий пріоритет на порядку денному Європи. Ми продовжуємо надавати політичну, фінансову та технічну підтримку, особливо під час кризи, аби підтримати порядок денний реформ в Україні та зробити її економіку більш стійкою. Україна досягла усіх необхідних показників реформ у рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу. Саме тому ми готуємо транш обсягом у 500 млн євро», – наголосив Виконавчий віцепрезидент Європейської Комісії з питань економіки Валдіс Домбровскіс.

Кошти макрофінансової допомоги будуть надані у формі довгострокових позик з низькими відсотковими ставками. Перші 500 млн євро в рамках чинної програми були надані в грудні 2018 року.

Включно з цим траншем загальна сума макрофінансової допомоги у кредитах, яку ЄС надав Україні від 2014 року, склала 3,8 млрд євро. Це – найбільша макрофінансова допомога, яку Євросоюз коли-небудь надавав країні-партнеру.

Інші новини

Всі новини