ЄС та ПРООН допоможуть створити дві тисячі нових ОСББ в Україні

Допомога ЄС

30.11.2018

Європейський Союз та Програма розвитку ООН (ПРООН) допоможуть створити дві тисячі нових ОСББ в Україні.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України Геннадій Зубко.

Проект “Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень” розрахований на два роки. Його реалізація дозволить провести масштабну модернізацію та вдвічі зменшити енергоспоживання.

“Йдеться про появу щонайменше двох тисяч нових ОСББ, а також створення маршрутної карти з впровадження енергоефективних заходів в житловому секторі”, – заявив Геннадій Зубко.

За його словами, ЄС виділить на реалізацію проекту чотири мільйони євро в межах Програми підтримки енергоефективності для України (EE4U). Зі свого боку, ПРООН надаватиме технічну допомогу.

“Сьогодні в Україні біля 165 тисяч багатоповерхових будинків потребують модернізації, з яких 33 тисячі — це ОСББ. Якщо говорити про їх енергоспоживання, то житловий сектор споживає 34%, промисловість – 29%”, – зазначив очільник Мінрегіону.

Керівник Програми співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Штефан Шльойнінг, своєю чергою, заявив про підтримку створення Фонду енергоефективності України з боку ЄС.

“Ми віримо, що програми Фонду будуть переконувати українців брати на себе більшу відповідальність за енергозбереження своїх будинків і допомагати їм зменшувати рахунки за енерговитрати”, – зауважив Штефан Шльойнінг. 

Підготовлено за матеріалами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Оригінал статті читайте за посиланням.