ЄС вкотре закликає Росію визнати свою відповідальність за трагедію МН17, – Федеріка Могеріні

Економічна та галузева співпраця

17.07.2018

Євросоюз продовжує закликати РФ визнати свою відповідальність за трагічну загибель пасажирів рейсу МН17 Малазійських авіаліній 17 липня 2014-го року. Про це йдеться у Заяві Високої представниці від імені ЄС щодо четвертої річниці збиття рейсу МН17, яку розповсюдило Представництво ЄС в Україні.

Сьогодні четверта річниця трагічного збиття рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, яке забрало багато невинних життів. Цей день є постійним нагадуванням про горе для тих, хто втратив своїх близьких. Ми висловлюємо їм свої глибокі співчуття та глибоку повагу.

ЄС повністю підтримує резолюцію Ради Безпеки ООН 2166, яка вимагає притягнути до відповідальності всіх винних у збитті МН17, що відбулося 17 липня 2014 року, а також закликає всі держави співпрацювати повною мірою задля встановлення винних.

У цьому контексті важливими є робота Спільної слідчої групи та кроки, які зробили залучені країни задля ефективного судового переслідування. 24 травня Спільна слідча група представила подальші результати свого незалежного, професійного та об’єктивного розслідування. Вона дійшла висновку, що ЗРК “Бук”, яким збили  МН17, без жодного сумніву належав збройним силам Російської Федерації. Зважаючи на це, ми продовжуємо закликати Російську Федерацію визнати свою відповідальність та повністю співпрацювати задля встановлення винних.