ЄС виділив додаткову фінансову допомогу для східної України

Допомога ЄС

17.03.2020

Європейський Союз мобілізує додаткову допомогу задля підтримки заходів із реагування на конфлікт у східній Україні. 

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

 

 

ЄС виділить додаткові 3,2 млн євро Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. Загальна сума, яку Європейський Союз надасть Місії, складе 52 млн євро. Крім того, ЄС надасть 1 млн євро на підтримку цивільного захисту на сході України. Це сприятиме впровадженню Стратегії України із захисту цивільного населення, щойно її буде ухвалено.

Також Євросоюз профінансує реконструкцію сучасного центру надання адміністративних послуг у Станиці Луганській. Крім того, ЄС виділить 1 млн євро на підтримку стійкості перед небезпеками у регіоні Азовського моря. Йдеться про внесок у поліпшення надійності та доступності інформації про регіон, а також про його нагальні, середньо- та довгострокові потреби.

ЄС та його члени-країни є найбільшим донором допомоги Україні у реагуванні на конфлікт. Обсяг допомоги від початку конфлікту у 2014 році склав 762,5 млн євро, де гуманітарна допомога становить приблизно половину цієї суми. Загалом, від 2014 року підтримка Євросоюза перевищила 15 млрд євро у грантах і пільгових позиках. Кошти спрямовані на підтримку проведення реформ в країні, політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Нагадаємо, проєкт ЄС допомагатиме поєднати культуру та технології.

 

Інші новини

Всі новини