Єврокомісія готова надати 1 млрд євро макрофінансової допомоги Україні, – Домбровскіс

Допомога ЄС

01.03.2018

Попри неповне виконання вимог щодо попередньої програми Європейська комісія готова до того, аби надати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро.

Про це Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив у коментарі «Радіо Свобода».

Домбровскіс, зокрема, зазначив, що Європейська комісія готова остаточно погодити пакет допомоги для України вже наступного тижня.

«Це вже обговорювали наприкінці минулого року, коли попередня програма закінчилася і, на жаль, ми не змогли виплатити останній транш у розмірі 600 мільйонів євро, оскільки не всі умови були виконані. Тому ми підготували ще одну програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро двома траншами, по 500 мільйонів кожен. Тому зараз ми запустили всі необхідні процедури», – розповів Домбровскіс.

Віце-президент ЄК висловив сподівання, що Європейська комісія розпочне надавати Україні фінансову підтримку в рамках нової програми на початку осені.

Домбровскіс також додав, що, на думку Єврокомісії, для отримання першого траншу Україна повинна виконати умови, які не були виконані в рамках попередньої програми співпраці.

Раніше повідомлялося, що Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та Віце-президент Європейської Комісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс обговорили питання часових рамок ухвалення рішення про надання Україні 4 програми макрофінансової допомоги з боку ЄС та, відповідно, розмір такої програми.

Інші новини

Всі новини