Адаптація законодавства у сфері екології до європейських зразків – одне з завдань на євроінтеграційному шляху

15.05.2024

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина 14 травня взяла участь у спеціальному слуханні «Шлях України у реформуванні законодавства з питань довкілля й клімату в частині переговорів про членство в ЄС: плани та діяльність Верховної Ради України і Уряду в 2024 році», що провів Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

«Тема захисту довкілля, ще до початку повномасштабного вторгнення була для України актуальною та важливою. Однак тепер, коли ми активно готуємося до початку переговорного процесу про вступ до ЄС ми маємо адаптувати наше законодавство у сфері екології – як і в усіх інших сферах – до європейських практик. Ми вже є частиною Європейського зеленого курсу. Маємо певні досягнення, наприклад, Закон про управління відходами, але у нас ще дуже багато роботи.  Дякую колегам за продуктивне обговорення, впевнена, що саме завдяки таким зустрічам ми разом можемо привнести кращі європейські практики до українського законодавства», – зазначила Ольга Стефанішина.

Під час слухання було обговорено звіт Європейської Комісії «Україна 2023: зелений порядок денний та сталий розвиток», майбутню кліматичну політику України, управління відходами, захист довкілля та природних ресурсів України, реформування системи державного екологічного контролю.

У заході взяли участь представники Уряду, народні депутати України та члени Комітету, Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства.