Чотири нові проєкти для українських організацій у сфері молоді відібрано в межах Програми ЄС Еразмус+

26.09.2024

Чотири нові проєкти за участі 5 партнерів з України було відібрано в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+ для розбудови потенціалу у сфері молоді. Загалом, Європейська Комісія виділила понад 10 мільйонів євро на 37 проєктів, відібраних у конкурсі 2024 року. Про це інформує Представництво ЄС в Україні.

Українські організації скористаються досвідом європейських партнерів і розвиватимуть потенціал з інтернаціоналізації. Вони впроваджуватимуть успішні практики у сфері роботи з молоддю для розбудови нової України як держави-члена ЄС. Проєкти також працюватимуть на подолання викликів та наслідків воєнного стану в Україні.

До консорціумів проєктів з розвитку потенціалу у сфері молоді увійшли 4 громадські організації та Міністерство молоді та спорту України як координатори та партнери:

  • «Резонанс», координатор проєкту “CivicArt – Capacity-Building for Art-Based Civic Education”;
    “Центр розвитку Пангея Ультіма”, координатор проєкту “Countryside Studio – Countryside studio – rural youth empowerment and heritage promotion”;
  • «МОЛОДЬ. НАУКА. СПОРТ. ЗДОРОВИЙ РУХ УКРАЇНИ», координатор проєкту “DP5YOU – Digital Platform of Knowledge and Skills Development for Youth Working with Child Migrants and Refugees at European Level”;
  • Міністерство молоді та спорту України, партнер проєкту “DP5YOU – Digital Platform of Knowledge and Skills Development for Youth Working with Child Migrants and Refugees at European Level”;
  • «Сохнут -Україна», партнер проєкту “ELI-TE – Educational Leadership Institute – Training Engagers”.

Відібрані для фінансування проєкти будуть реалізовуватися спільно з 13 партнерами з 8 країн: Грузія, Іспанія, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Португалія.

Гранти ЄС на такі проєкти становлять до 300,000 євро терміном на 3 роки і покривають міжнародні та національні відрядження – витрати на проїзд та добові, оплату працівників організацій, закупівлю обладнання та субпідряди, а також витрати для розповсюдження інформації, публікації або переклади.

Довідково

Еразмус+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. Програма відкрила безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій з України в межах близько 40 конкурсів.