Литва передала Україні чергову партію військової допомоги

16.08.2024

Литва продовжує надавати безперервну військову допомогу Україні. У четвер, 15 серпня, до України прибула партія навантажувачів, причепів та розкладних ліжок для Збройних Сил, повідомило Міністерство оборони Литви.

Загалом у серпні до України планується доставити 14 бронетранспортерів М113, зенітні ракетні установки малої дальності, зенітні комплекси, зенітні протидронні глушителі, всюдиходи із запасними частинами, навантажувачі, гвинтівки, боєприпаси, димові шашки, навісне обладнання та запчастини до зброї.

У відповідь на запити України цього року Литва вже передала боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери М577, бронетранспортери М113, системи протидії безпілотникам, зимове спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета «Carl Gustaf», системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, списаний легкий штурмовик Л-39ЗА «Альбатрос», а також іншу підтримку.

З початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму понад 641 млн євро. Загальна підтримка України з боку Литви перевищила 1 мільярд євро.