Представники Верховного Суду України розпочали двотижневе навчання в межах проєкту Natolin4Capacity Building

Наш шлях до ЄС

11.07.2024

15 представників Верховного Суду України розпочали 2-тижневу навчальну програму, яка є частиною проєкту Natolin4Capacity Building, спрямованого на посилення адміністративного потенціалу України у процесі європейської інтеграції та шляху нашої країни до членства в ЄС.

Навчальна програма покликана сприяти розвитку української правової системи та її інтеграції з європейським правовим простором.

Протягом навчання учасники поглибять свої знання з таких питань:

  • Основні принципи права ЄС та їх звʼязок із законодавством України;
  • Переговорний процес, імплементація права ЄС;
  • Європейська економічна інтеграція;
  • Баланс сил і стратегії дій в ЄС;
  • Процес ухвалення рішень ЄС.

Серед спікерів програми – провідні спеціалісти, які співпрацюють з Коледжем Європи у Натоліні та спеціалісти проєкту ЄС «Право-Justice». Вступну лекцію для учасників прочитав Ян Томбінський – польський дипломат, який з 2012 по 2016 рік очолював представництво Європейського Союзу в Україні.

Проєкт Natolin4Capacity Building реалізується Коледжем Європи в Натоліні за фінансової підтримки Європейського Союзу. Партнерами проєкту стали Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції, НАДС, Вища школа публічного управління, Представництво ЄС в Україні та Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Дізнайтеся більше про проєкт #Natolin4CapacityBuilding та його можливості – за посиланням.