Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції зустрівся з делегацією Федерального конкурентного відомства

Допомога ЄС

14.10.2024

Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков у понеділок, 14 жовтня, у Києві, провів зустріч з австрійською делегацією на чолі з Генеральною директоркою Федерального конкурентного відомства Австрійської Республіки Наталі Гарсдорф.

Під час зустрічі, сторони присвятили основну увагу зусиллям України в межах переговорного процесу щодо вступу до Європейського Союзу. Гендиректор Урядового офісу детально поінформував австрійську колегу щодо результатів третього раунду двосторонніх сесій Україна-ЄС, що відбулись минулого тижня у Брюсселі, а також поділився очікуваннями України щодо наступних кроків.

«Попри те, що скринінг сприймається здебільшого як технічний процес, ми розуміємо, що він є надзвичайно важливим кроком у переговорному процесі, адже визначатиме весь темп нашої інтеграції до ЄС. Ми вже успішно провели три раунди двосторонніх зустрічей та зараз активно готуємось до наступної сесії в межах переговорного Кластеру 1», – зазначив Олександр Ільков.

Ще до кінця поточного року розпочнуться двосторонні зустрічі щодо Кластеру «Внутрішній ринок», і ми вже почали підготовку до розділу 8 «Конкурентна політика» в межах цього кластеру.

«Ми зараз аналізуємо можливості для залучення усієї можливої експертизи від наших європейських партнерів у процесі переговорів. У нас вже є кілька ініціатив у цьому напрямку. Будемо раді запросити представників Австрії, щоб вони допомогли нам, зокрема, у підготовці до зустрічі щодо глави 8 «Конкуренція», – підкреслив голова Урядового офісу. 

Генеральна директорка Федерального конкурентного відомства Австрії зі свого боку повідомила про готовність надати експертну допомогу в межах переговорного процесу України у сфері конкуренції, а також запропонувала підтримку по лінії юстиції.

Наприкінці зустрічі Олександр Ільков висловив подяку Австрійській Республіці за сталу підтримку євроінтеграційного руху України.

Other news

All news